Recept

Johanna’s Ovenschotel

Johanna’s Ovenschotel

Een smaakvolle ovenschotel die je in een handomdraai op tafel zet! Met gehakt, bloemkool én natuurlijk kaas en melk van Johannahoeve zuivel! 

Ingrediënten

  • 250 gr Extra Belegen of Oude kaas van de Johannahoeve
  • 250 ml kookroom van de Johannahoeve
  • 500 gr gehakt
  • 500 gr voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 hele bloemkool
  • 1 ei (ook verkrijgbaar bij de Johannahoeve)
  • 1 ui
  • 1 bosje verse peterselie
  • kerriepoeder
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °gr
  • Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de ui en peterselie fijn en zet deze apart.
  • Doe wat olie in een wok of hapjespan en rul het gehakt gaar, voeg evt. naar smaak wat gehaktkruiden toe
  • Voeg daaarna de bloemkoolroosjes bij het gehakt en wok ze een paar minuten mee.
  • Doe het gehakt-bloemkool mengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes erover.
  • Strooi de fijngesneden ui over de aardappelschijfjes.
  • Meng in een kom de kookroom, het ei, de fijngesneden peterselie, de fijngemalen peper en het zout.
  • Giet het mengsel over de ovenschotel.
  • Rasp de kaas en strooi dit gelijkmatig over de ovenschotel.
  • Zet de schotel 45 – 60 minuten in de oven bij 180° graden.

Eet smakelijk!