Recept
Johanna’s Ovenschotel
Johanna’s Ovenschotel
Een smaakvolle ovenschotel die je in een handomdraai op tafel zet! Met gehakt, bloemkool én natuurlijk kaas en melk van Johannahoeve zuivel!
Ingrediënten
- 250 gr Extra Belegen of Oude kaas van de Johannahoeve
- 250 ml kookroom van de Johannahoeve
- 500 gr gehakt
- 500 gr voorgekookte aardappelschijfjes
- 1 hele bloemkool
- 1 ei (ook verkrijgbaar bij de Johannahoeve)
- 1 ui
- 1 bosje verse peterselie
- kerriepoeder
- versgemalen peper
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °gr
- Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de ui en peterselie fijn en zet deze apart.
- Doe wat olie in een wok of hapjespan en rul het gehakt gaar, voeg evt. naar smaak wat gehaktkruiden toe
- Voeg daaarna de bloemkoolroosjes bij het gehakt en wok ze een paar minuten mee.
- Doe het gehakt-bloemkool mengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes erover.
- Strooi de fijngesneden ui over de aardappelschijfjes.
- Meng in een kom de kookroom, het ei, de fijngesneden peterselie, de fijngemalen peper en het zout.
- Giet het mengsel over de ovenschotel.
- Rasp de kaas en strooi dit gelijkmatig over de ovenschotel.
- Zet de schotel 45 – 60 minuten in de oven bij 180° graden.