Johannahoeve

60 jaar in de Bommelerwaard

Johannahoeve

De Johannahoeve van familie van den Bighelaar is gelegen in het Rivierengebied in Velddriel. Wat in 1958 begon met 8 koeien, 30 kippen en 4 varkens, is uitgegroeid tot een duurzaam en innovatief melkveebedrijf

De boerderij heeft de nodige veranderingen gekend, al zijn sommige dingen in die 60 jaar nooit veranderd; de roodbonte melkkoeien, het grasrijke rantsoen en de koeien lekker  buiten in de wei. 

 

Een grasrijk rantsoen

Door de ligging van de boerderij in het Rivierenland – de Bommelerwaard – hebben we te maken met (zware) kleigronden. Deze kleigronden zijn ideaal voor de teelt van gras, waardoor wij onze koeien een heel grasrijk rantsoen kunnen geven. Maar nog veel belangrijker: door de vele weilanden aan huis lopen onze koeien meer dan 120 dagen per jaar buiten, zoals het hoort! 

De voeding van melkkoeien is heel belangrijk voor de smaak en kwaliteit van de melk. Zo heeft (vers) gras een positieve invloed op de samenstelling. Juist door dat grasrijke rantsoen én de weidegang, zijn onze A2A2 zuivelproducten nog romiger en zachter van smaak. Bovendien zit de melk boordevol vitamines, calcium en omega 3!

Onze koeien

Onze roodbonte melkkoeien stammen af van de MRIJ (Maas-Rijn-IJsel)-koeien, een Oudhollands-koeienras wat oorspronkelijk uit het Nederlandse-rivierengebied komt. Onze koeien zijn geselecteerd op hun A2A2 genen en vaak zijn de families al jaren op onze boerderij!