Recept

Johanna’s Brandnetelsalade

Brandnetelkaas-salade

Voor iedereen die zin heeft in een frisse salade én eens iets anders wil proberen: Johanna’s Brandnetelkaas-salade! Een heerlijke salade met gedroogd fruit en onze brandnetelkaas. Lekker als lunch, bijgerecht of bij de BBQ!

Ingrediënten

  • 1 Romaine sla
  • 1/2 kropsla
  • 4 dadels
  • 4 gedroogde vijgen
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 200g halfgedroogde tomaatjes
  • 100g snoeptomaatjes
  • 100g Johanna’s brandnetel kruidenkaas
  • 50g zonnebloempitten
  • Balsamico stroop (Mazzetti Cremaceto Balsamico)
  • Honing-dilledressing

Bereiding

  • Spuit wat balsamico-stroop op plat bord in een leuk motiefje
  • Was en snij de kropsla en Romaine sla, meng ze door elkaar en verspreid het op de borden
  • Snij de dadels over de lengte in vieren, snij de vijgen in schijfjes en snij de abrikozen in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm.
  • Snij de snoeptomaatjes middendoor en de brandnetelkaas in blokjes van 1 cm.
  • Verdeel de zongedroogde tomaatjes en de gesneden dadels, vijgen, abrikozen, snoeptomaatjes en brandnetelkaas over de borden.
  • Garneer de salade met de zonnebloempitten en honing-dille dressing.

Eet smakelijk!


Download recept