Recept
Johanna's Brandnetelsalade
Brandnetelkaas-salade
Voor iedereen die zin heeft in een frisse salade én eens iets anders wil proberen: Johanna’s Brandnetelkaas-salade! Een heerlijke salade met gedroogd fruit en onze brandnetelkaas. Lekker als lunch, bijgerecht of bij de BBQ!
Ingrediënten
- 1 Romaine sla
- 1/2 kropsla
- 4 dadels
- 4 gedroogde vijgen
- 4 gedroogde abrikozen
- 200g halfgedroogde tomaatjes
- 100g snoeptomaatjes
- 100g Johanna's brandnetel kruidenkaas
- 50g zonnebloempitten
- Balsamico stroop (Mazzetti Cremaceto Balsamico)
- Honing-dilledressing
Bereiding
- Spuit wat balsamico-stroop op plat bord in een leuk motiefje
- Was en snij de kropsla en Romaine sla, meng ze door elkaar en verspreid het op de borden
- Snij de dadels over de lengte in vieren, snij de vijgen in schijfjes en snij de abrikozen in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm.
- Snij de snoeptomaatjes middendoor en de brandnetelkaas in blokjes van 1 cm.
- Verdeel de zongedroogde tomaatjes en de gesneden dadels, vijgen, abrikozen, snoeptomaatjes en brandnetelkaas over de borden.
- Garneer de salade met de zonnebloempitten en honing-dille dressing.